Huolto

Oma huoltomme huoltaa kaikki myymämme laitteet ja myös suuren osan muista laitteista.

Jotta alkometrin näyttämä pysyisi luotettavana on alkometrit kalibroitava 6-12kk välein.  Kalibrointi tehdään joko kuivakaasulla (alkoholi +typpi) tai ns. märkäkalibrointilaitteella joka simuloi alkoholia hengitys ilmassa.

Miksi täytyy kalibroida?

Alkomerti on monimutkainen mittalaite ja  jotta sen näyttämiin tuloksiin voi luottaa, se täytyy kalibroida säännöllisesti 6-12 kk välein. Sensori tekniikasta johtuen ns. Polttokenno hiipuu ja sen näyttämä laskee n. 10% vuodessa, tämä arvo vaihtelee laitekohtaisesti. Jos laite on usein toistuvassa tai kovassa käytössä tai vaihtoehtoisesti sitä ei juuri käytetä, se täytyy kalibroida useammin. Usein luullaan virheellisesti, että ratkaisevaa on kuinka usein alkomittaria käytetään. Tärkeintä on kuitenkin aika. Tunnistimen herkkyys vähenee ajan mittaan riippumatta siitä, käytetäänkö mittaria vai ei.

Alkometri on tarkkuus laite jolla mitataan alkoholipitoisuus hengitysilmasta tämä arvo lasketaan laitteen mikroprosessorissa alkoholia veressä arvoksi.

Miten alkometri toimii?

  1. Käynnitetään alkometri, mallista riippuen se edullisimmissa malleissa lämmittää sensorin oikeaan lämpötilaan, paremmissa laitteissa mitataan lämpötila ja kompensoidaan polttokennon mittaama tieto vallitsevaan lämpötilaan, kaikki Alkovisor laitteet toimivat tällä periaatteella. Menetelmä vaatii enemmän tietotaitoa valmistajalta ja laitteelta prosessointi tehoa = tarkempi laite.
  2. Alkometri pyytää puhaltamaanlaitteeseen, tasainen pitkä puhallus. Laite mittaa puhalluksen pituuden ja n. 3-4 sekunnin kohdalla se ottaa näytteen ja siirtää sen polttokennolle. Tähän käytetään yleensä solenoidi pumppua. Tästä johtuu kuuluva ”klok” ääni.
  3. Laite analysoi näytteen laitteesta riippuen 5-10sekunttia, yleensä 0 tulos tulee nopeammin.

Polttokennon toiminta perustuu hengitysilmassa olevan alkoholin sähkökemialliseen hapettamiseen.

Kun käyttäjä hengittää ulos n.3 sekunttia saadaan näyte keuhkojen pohjalta se analysoidaan sensorissa, mikäli ilmassa on etanoli alkoholia se hapetetaan sensorin anodilla,  jolloin muodostuu etikkahappoa  ja vettä. Tästä seoksesta mitataan anodin ja katodin välinen jännite ja mikroprosessori laskee lämpötilan huomioiden siitä veren alkoholi pitoisuuden.

Oikein huollettua ja kalibroitu alkometri näyttää oikein.

Huolto kestää tilanteesta riippuen n. 5 päivää.

Lataa  FI-Huoltolomake-MoLux_r7

Lähetä laite ilman paristoja pehmustetussa kuoressa:

MoLux Oy / Huolto

Suvilahdenkatu 10 a 5

00500 Helsinki

Puhelin numero lähetykseen +358 40 684 9498

Täytä mukaan huoltolomake, löytyy ylävalikon Huolto kohdasta tai linkistä yläpuolelta..

Kun lähetätte paketin meille voitte lähettää Postin välityksellä edullisimmalla paketti vaihtoehdolla, jos käytatte Matkahuoltoa valitkaa perille jako, emme olosuhteiden pakosta voi noutaa paketteja Matkahuollon toimipisteestä.

Edullisemmin kalibroinnin saat maksamalla sen etukäteen verkkokaupassa, siirry kalibrointi valikkoon.

 

10_4D
Märkäkalibrointi laite